Koje su posljedice neispravnog napajanja?

Autoradmin

Koje su posljedice neispravnog napajanja?

Prvi i najočitiji pokazatelj da je napajanje otkazalo jest konstantno isključivanje računala. S obzirom da napajanje ili PSU (Power Supply Unit) napaja električnom strujom cijelo računalo, ako vidite da se vaše računalo u zadnje vrijeme konstantno isključuje ”samo od sebe”, vrlo je vjerojatno da se radi o otkazivanju napajanja. Ovdje ne govorimo o restartiranjima, nego baš o isključivanjima.

Drugi pokazatelj da je problem možda u napajanju jest miris. Ako iz vašeg računala dopire miris kao da nešto gori, nema očitijeg znaka da je napajanje oštećeno i da ga je potrebno zamijeniti. Ono što je isto tako važno za napomenuti jest to da iz računala ne treba dopirati nikakav miris, a ako osjetite da iz njega dopire miris kao da plastika gori, odmah ga isključite.

Ovo bi bila dva najčešća pokazatelja da nešto vrlo vjerojatno nije u redu s napajanjem. S obzirom da se ovdje ipak radi o napajanju, a ne recimo o grafičkoj kartici kod koje je pokazatelja više jer se ipak radi o drugačijoj vrsti komponente, pokazatelja je malo, ali je zato svaki od ova dva vrlo očit i jasno daje do znanja da nešto vrlo vjerojatno nije u redu s napajanjem vašeg računala.

Neispravno napajanje može u najboljem slučaju biti zamijenjeno na vrijeme, a u najgorem uzrokovati višestruke kratke spojeve u cijelom računalu što dovodi ne iskoristivosti ostalih računalnih dijelova.


Pratite rad vašeg računala i reagirajte na vrijeme.

U slučaju takvih ili sličnih problema servis “Sleep” stoji na raspolaganju.

O autoru

admin administrator

Napiši odgovor